lördag 12 april 2014

Bildanalys

Första nivån(beskrivande):
Färgerna på fotot är blå som går över till vit ju längre åt höger du tittar, gul/beige och en mörkare nyans blå. Det finns en cylinder-formad figur neråt högra hörnet, som det finns tio stycken figurer på. En som är formad till en cirkel med den mörka nyansen av blå till vänster, i mitten är den vit som den cylinder-formade figuren den är på och till vänster är den röd. Det röda och blåa är ungefär lika stora delar medan den vita delen är smalare. Till höger om cirkeln är det fyra stycken figurer i röd färg, den första står för sig själv men de andra tre sitter ihop och det sista tecknet kommer lite över den blåa delen på cirkeln. Nedanför de figurerna så är fem stycken till i samma nyans som den blå färgen i cirkeln. De här figurerna är lite större än de ovanför och alla står var och en för sig. 

Längre bort till vänster i samma höjd som cylindern finns det en halv ellips som står upp och är skuren lodrät. Från den går det ut en lång-smal cylinder som är böjd inåt mot fotografiet. Den är randad med vit och gul/beige som även den blir ljusare ju längre den kommer till höger. 

Andra nivån(tolkande):
Det ligger alltså en diet pepsi burk som är lite tillbucklad som visar att någon redan har druckit den, i detta fallet är det katten. När den drack den så blev den så liten och smal att den kunde gå in i råtthållet och få tag på råttorna där inne i stället för att behöva vänta utanför. 


Detta uppmanar till att om man dricker den här så kommer du bli smalare, kunna göra mer saker och må bättre. Vilken blir som en påminnelse om att bli smalare, för fast du är bra så kanske det inte riktigt duger. Det är inte ovanligt att media trycker på om vikt och hur man ser ut, som främst riktar sig mor kvinnor.      

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar